Kirjasuositus: Näkymättömät naiset

Oletko aina halunnut vittuuntua maailman epäoikeudenmukaisuudesta? Nyt siihen tarjoutuu mahdollisuus. Lukemalla Caroline Criado Perezin Näkymättömät naiset pääset hekumoimaan oikein tilastojen kera siitä, miten yhteiskuntamme on rakennettu ja edelleen rakentuu miesten ehdoilla. 

Tällainen opus
Osa kirjassa käsitellyistä asioista oli ennestään tuttua, kuten naisten tekemä suuri palkattoman (hoiva)työn määrä, mutta vielä enemmän kirja antoi uutta tietoa ja ajateltavaa. Monissa kohdissa tilastotieto myös vahvisti omaa kokemustani maailmasta (ja ei ole tässä nyt vahvistusharha kyseessä! Ei minun tapauksessani!). Toisaalta kuitenkin olin kiitollinen, että Suomessa asiat ovat vähemmän pielessä kun monessa muussa maailman kolkassa. Onko vähemmän pielessä tarpeeksi?

Oikeastaan minulla olisi paljon ja samalla ei juurikaan sanottavaa tästä kirjasta. Voisin kertoa anekdoottisia todisteita omasta elämästä tukemaan kirjan teemoja, mutta niitä olisi niin paljon ja ne eivät kuitenkaan olisi kuin yhden ihmisen kokemia YKSITTÄISTAPAUKSIA. Toisaalta kirjan nimi kertoo jo mistä kirjassa on kyse, joten mitä tässä enempää jaarittelemaan. Eli iso suositus kirjalle, kannattaa lukea.

Kommentit